Chemie

LED verlichting voor werkomgevingen met gevaarlijke stoffen

Overal waar u werkt met gevaarlijke stoffen, zoals chemische stoffen, bent u verplicht de hoogste eisen te stellen aan veiligheid en dus aan de toegepaste LED verlichting. Unique Lights ontwerpt en levert LED verlichting voor werkomgevingen met gevaarlijke stoffen.

Unique Lights levert LED verlichting voor explosiegevaarlijke werkomgevingen waar gewerkt wordt met chemische stoffen

Verlichting in werkomgevingen met chemische stoffen is een cruciaal veiligheidsissue. Bijvoorbeeld kleurechtheid en herkenbaarheid zijn van groot belang bij het werken aan chemische installaties. Onze hoge kwaliteit industriële en EAC-gecertificeerde LED verlichting bij chemische toepassingen voldoet aan de volgende internationale vereisten: ATEX (explosieveilig) – IECEx, DNV-GL, ABS en Inmetro. De LED verlichting van Unique Lights is leverbaar voor de zones 1 en 2 (21 & 22) alsook voor industrieel.

 

LED verlichting voor uiteenlopende toepassingen

Unique Lights levert LED verlichting voor werkomgevingen met gevaarlijke stoffen. Zoals voor de petro-chemische industrie met overslag van gas, olie en benzine, chemicaliën, giftige stoffen, verlichting voor tankstations en olieplatforms. Maar ook voor de chemische industrie met zuurbestendige en zoutbestendige LED verlichting. Eveneens engineeren wij lichtplannen, en implementeren die voor de coating sector. Denk aan spuiterij, spuitcabine, verfopslag en chemie opslag.

Verder werkt Unique Lights voor de Food, zoals in silo's, mengvoedercentrales en stoffige omgevingen met ontploffingsgevaar. Ook vindt u onze oplossingen in de nautische wereld, met waterdichte LED verlichting, bestand tegen zeewater en zuurbestendig.

Tot slot passen wij onze LED oplossingen toe in havens en terreinen. Bijvoorbeeld bij het laden en lossen van zure en gevaarlijke stoffen in olieraffinaderijen en chemische fabrieken. Of bij het laden en lossen van poedervormige of stoffige goederen waarbij ontploffingsgevaar bestaat.

 

Draagt bij aan uw Co2 reductie

De lange levensduur van LED verlichting geeft minder onderhoud, draagt bij aan uw Co2 reductie, en bij einde levensduur is circa 95% van de materialen geschikt voor hergebruik. Eveneens geeft LED verlichting vele malen minder lichtvervuiling door directe en asymmetrische verlichting en is daarom vriendelijk voor de omgeving.

Projecten