Offshore Olie en Gas

Explosieveilige led verlichting voor de offshore olie en gas industrie

Verlichting is constant van cruciaal belang in de offshore, olie- en gas industrie. Vooral bij het gebruik van verlichting onder extreme omstandigheden, bijvoorbeeld op explosiegevaarlijke locaties waar de toegang moeilijk en problematisch is.
U en de wetgever stellen terecht de strengste eisen aan explosieveilige LED verlichting voor de olie- en gasindustrie.

Explosieveilige LED verlichting: actueler dan ooit

Ondanks de hoge olieprijs op dit moment en de lagere budgetten worden ondertussen regels rondom veiligheid en milieu steeds strenger. Juist nu vraagt dat om innovatieve oplossingen en nieuwe manieren van samenwerken.

 

Explosieveilige LED verlichting veelzijdig leverbaar

LED verlichting van Unique Lights is leverbaar in zowel explosieveilige uitvoering (voor zone 1, volgens ATEX en IEC Ex standaard) als in de industriële uitvoering. Explosieveilige verlichting wordt voor meerdere toepassingen ingezet die te maken hebben met strenge veiligheidsnormen waarbij explosiegevaar kan dreigen. Zoals in het gezondheidswezen, petrochemie, de voedingsproductie en voedselverwerkingsindustrie en cementproducenten.

 

Explosieveilige LED verlichting onmisbaar in olie en gas industrie

De lange levensduur van LED verlichting van Unique Lights én het zeer lage uitvalspercentage geven niet alleen lage onderhoudskosten, maar ook een betere mogelijkheid om te plannen voor groepsremplace. Daarnaast zijn aspecten van LED verlichting als veiligheid en het milieu gebaat bij deze ultieme verlichtingsoplossingen. Bijvoorbeeld door het niet hoeven openen van armaturen en het uit- en inschakelen.