Friesland Staal kiest opnieuw voor Unique Lights

René Huigen, manager logistiek en productie Friesland Staal:

 

“Door de uitfasering van oude lampen moesten we een beslissing nemen. Die viel opnieuw gunstig uit voor Unique Lights”

 

Sinds 1990 maakt Friesland Staal in Drachten, één van de grootste nationale leveranciers van stalen balken, strippen, buisprofielen, platen en een compleet programma staafijzer, deel uit van het Salzgitter concern. Binnen dit concern valt tevens Deltastaal uit Oosterhout, de grotere zus van Friesland Staal. De vervanging bij Deltastaal van verouderde gasontladingslampen door LED verlichting van Unique Lights verliep zó voorspoedig, dat Unique Lights deze exercitie ook mocht uitvoeren bij zusterbedrijf Friesland Staal.

 

Friesland Staal is gelegen aan de nieuwe Industriehaven en direct verbonden met de A7. René Huigen, manager logistiek en productie: “Wij vormen hiermee een belangrijk steunpunt in het noorden van het land om klanten snel en adequaat van materiaal te voorzien.” Friesland Staal beschikt over één van de meest geavanceerde bedrijfshallen in Nederland met ruim 20.000 m2 opslagruimte.” Friesland Staal levert haar producten pasklaar en deze vinden per vrachtwagen hun weg naar constructiebedrijven, installatiebedrijven, bouwbedrijven, machinefabrieken, kraanbouwers, bruggenbouwers en scheepswerven.

 

Friesland Staal: kwaliteit en zekerheid

Friesland Staal staat garant voor prima staalproducten, benadrukt René Huigen: “Zowel ons moederbedrijf Salzgitter A.G. als Friesland Staal is al vele jaren ISO-gecertificeerd. Bovendien voldoet al het op voorraadliggende materiaal aan de EURO- en DIN-normen. Alle producten kunnen wij uit voorraad leveren of produceren wij voor de klant volgens het walsprogramma.”

 

Uitfasering inspireerde tot beslissing voor LED

Zowel Friesland Staal als haar zusterbedrijf Deltastaal heeft al langere tijd gasontladingslampen hangen. René: “Die hadden we met Unique Lights al succesvol vervangen bij Deltastaal. Dat moest ook wel omdat deze lampen niet meer worden gemaakt. Het magazijn van Friesland Staal belde mij omdat zij die schaarste ook op zich af zagen komen. Door de goede ervaringen met Unique Lights in Oosterhout heb ik hen ook bij de collega’s van Friesland Staal aanbevolen. Daar zijn zij op ingegaan en ook Friesland Staal voorkomt hiermee dat zij uiteindelijk met hun productie compleet in het donker zou komen te zitten. Onaanvaardbaar, want er wordt bij Friesland Staal 16 uur per dag gewerkt in ploegendiensten. Door de goede LED verlichting kunnen de medewerkers nu alle codes op pakbonnen en het staal zelf weer prima lezen. Dat werkt voor hen prettiger én veiliger. Want als je werkt met staal verdien je een optimaal zicht, en met LED verlichting hebben we dat weer. De voormalige gasontladingslampen gaven steeds minder rendement en waren duur.”

 

Geen productiestilstand tijdens vervangingsoperatie

Er zijn in totaal 95 High Bay lampen in het magazijn vervangen door LED verlichting. De vervangingsoperatie is in eigen hand gehouden, geeft René Huigen aan: “Onze elektriciens van Deltastaal uit Oosterhout hadden al ervaring met de vervanging vanuit de eerdere samenwerking met Unique Lights. Zij zijn naar ons zusterbedrijf in Drachten gegaan en hebben alles gecontroleerd en voorbereid. Twee lokaal ingeschakelde vakkrachten hebben de feitelijke uitvoering gedaan en waren in 3,5 dag klaar. De staalproductie ondervond geen enkele hinder en kon gewoon doorwerken.”

   

Klemmend advies vanuit Unique Lights

Tot slot geeft André Feddema vanuit Unique Lights een klemmend advies: “In veel industriële omgevingen zien wij het gebruik van lampen die straks allemaal uitgefaseerd zijn, zoals de gasontladingslampen bij Friesland Staal en Deltastaal. Die lampen worden dus eenvoudigweg niet meer gemaakt. Je bent dan totaal aangewezen op je eigen voorraad. Uiteindelijk pak je daarvan op enig moment je allerlaatste vervanglamp en zit je compleet in het donker in je hoogwaardige industriële omgeving. Ik kan iedereen aanbevelen dat afbreukmoment voor te zijn en nu al om te schakelen op LED verlichting. Eigenlijk precies wat Friesland Staal en Deltastaal hebben gedaan. Daarom zeg ik: wees er op tijd bij, anders zit u straks in het donker en dus zonder productie.”

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem vrijblijvend contact met ons op.

In trotse samenwerking met onze partners
  • Raytec
  • Dialight
  • ATM lighting
  • Indulite
  • Innolumis
  • Intra Lighting
  • Rubitech
  • Midstream

Op de hoogte blijven

Schrijf u in voor de nieuwsbrief