Project Yme Kuiper; een veiligere en prettigere werkomgeving door LED-verlichting

Als ervaren speler in de verlichting hebben we voor een hele hoop mooie klanten hun bedrijf mogen verduurzamen én veiliger mogen maken door middel van LED-verlichting. Maar het project wordt extra bijzonder als de waarden van de klant naadloos bij ons aansluiten. Het verduurzamen van de verlichting bij Yme Kuiper in Heerenveen zo’n project. Met aandacht voor het gemeenschappelijke streven naar optimale kwaliteit, voedselveiligheid en persoonlijke dienstverlening hebben wij dit historische bedrijf mogen helpen in het zetten van een duurzame stap in verlichting.

 

Match made in heaven
Yme Kuiper dried fruit, nuts & seeds is een van de grootste spelers op het gebied van inkoop, verwerking en verkoop van gedroogde zuidvruchten, noten en zaden. De waarden van het historische bedrijf zijn als sinds de oprichting in 1859 hetzelfde: betrouwbaarheid, uitstekende kwaliteit, scherpe prijzen én ouderwets degelijke service. En, in het streven naar de hoogste kwaliteit is er nog een aspect van groot belang: voedselveiligheid. Zodoende kwamen ze uit bij Unique Lights met hun verlichtingsvraagstuk. Als specialist in LED verlichting voor de food-industrie vonden zij in ons een ervaren partner met (bijna) identieke waarden: Betrouwbaarheid, optimale kwaliteit, aantrekkelijk gefinancierd en maatwerk door persoonlijke benadering.

 

Voedselveiligheid en verlichting
Voor Yme Kuiper is voedselveiligheid binnen het productieproces het belangrijkste speerpunt van het bedrijf. En dat belang reikt ver. Er moet immers ten allen tijden worden voorkomen dat er ergens in het productieproces producten worden verontreinigd. Ook voor de verlichting worden er dus strenge eisen gesteld. Stootvast, spatwaterdicht, splintervrij en van een eenvoudig te reinigen glad materiaal; allerlei eisen waaraan de armaturen en de verlichting in het algemeen aan moet voldoen. En dan vergeten we bijna het allerbelangrijkste; de verlichting moet de werknemers dienen met optimaal zicht en een veilige werkomgeving.

 

Beter zicht voor verbeterde veiligheid en werkplezier
Juist dat optimale zicht en een veilige en aangename werkomgeving was namelijk de voornaamste reden voor Yme Kuiper om de verlichting aan te pakken. Zowel de productiehal als de magazijnen kenden donkere hoekjes en moeilijk zichtbare plekken. Om de veiligheid van werknemers te garanderen, maar natuurlijk ook om hun werkomgeving prettiger te maken, moest de verlichting dringend worden aangepakt. Zodoende zijn in alle magazijns én in de gehele productiehal alle armaturen vervangen door duurzame LED-verlichting. Door slimme engineering kon met minder, méér licht worden gerealiseerd. Een groene stap voor het bedrijf, zowel in energierekening als vanuit het milieuoogpunt.

 

Ook een verlichtingsvraagstuk dat persoonlijke dienstverlening vereist? Of benieuwd wat wij als specialist in verlichting voor de Food voor u kunnen doen? Neem contact op met één van onze project managers of engineers!

In trotse samenwerking met onze partners
  • Raytec
  • Dialight
  • ATM lighting
  • Indulite
  • Innolumis
  • Intra Lighting
  • Rubitech
  • Midstream

Op de hoogte blijven

Schrijf u in voor de nieuwsbrief