Zwanenberg Food

Zwanenberg Food is één van de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren, vleesconserven, snacks, soepen, sauzen, vegetarische en veganistische producten. Naast succesvolle eigen merken ontwikkelt, produceert en distribueert Zwanenberg ook een aantal succesvolle private merken op de binnenlandse en internationale markt. Zwanenberg Food heeft als voedselproducent te maken met strenge eisen in hun fabriekshal. Zo ook voor de verlichting. Om te zorgen dat de inspectie die op korte termijn zou plaatsvinden met vlag en wimpel werd gepasseerd, maakte we verlichting op maat om aan alle eisen, wensen en richtlijnen te voldoen.

Verlichting op maat voor de Food industrie

De strenge HACCP ( Hazard Analysis Critical Control Points) richtlijnen stellen vast welke risico’s er zijn voor de voedselveiligheid en dus welke kritische punten in de productie- of opslaghallen extra aandacht nodig hebben. Voor verlichting betekent dat; stootvast, spatwaterdicht, splintervrij en gemakkelijk te reinigen. Daarnaast moet er natuurlijk worden gezorgd dat er geen enkel risico bestaat dat er onderdelen van de armaturen loskomen. Deze kunnen namelijk het productieproces verontreinigen.

Maar ieder project kent ook zijn eigen unieke eisen, en de fabriek in Oss is daarop geen uitzondering. De maten van de verlichting in het plafond week af van de standaard maten en de geschikte lamp bestond (nog) niet. En dat was nog niet alles: “Binnen de Food industrie worden er regelmatig inspecties uitgevoerd die controleren of het productieproces aan alle eisen voldoet. Met de huidige verlichting bestond het risico dat de fabriek niet door de keuring (AUDIT) zou komen. De nieuwe verlichting moest dus voor die tijd geregeld.” aldus Dirk Elgersma, Senior Accountmanager. Zodoende moest de productie en installatie van de nieuwe LED-verlichting binnen 3 weken voltooid zijn.

 

 

Probleemoplossers

Door het grote succes is de initiële samenwerking tussen Unique Lights en Zwanenberg Food uitgegroeid tot een langdurig project in Oss. In fases wordt er gewerkt aan de vernieuwing en verduurzaming van de volledige fabriekshal. Nieuwe fases presenteren zich dan vaak weer met nieuwe uitdagingen, maar nooit één waar geen oplossing voor is. “Uiteindelijk draait het maar om één ding: Zodra de vraagstelling er ligt moet je zorgen dat je er bent en de puzzel van de klant oplost. Bij problemen sta ik binnen 2 uren op de stoep.”

Meer weten over dit project?

Neem contact op met één van onze specialisten.

In trotse samenwerking met onze partners
  • Raytec
  • Dialight
  • ATM lighting
  • Indulite
  • Innolumis
  • Intra Lighting
  • Rubitech
  • Midstream

Op de hoogte blijven

Schrijf u in voor de nieuwsbrief