Villeroy & Boch in Roden koos voor de tweede keer voor Unique Lights

Henk Kampijon, manager maintenance Villeroy & Boch Roden:

 

“Opnieuw kozen wij overtuigd voor Unique Lights”

 

Villeroy & Boch in Roden koos voor de tweede keer voor Unique Lights voor een omvangrijk project met LED verlichting. Henk Kampijon, manager maintenance Villeroy & Boch Roden, kijkt terug op opnieuw een geslaagde samenwerking: “Unique Lights heeft heel flexibel op al onze eisen ingespeeld.”

 

Villeroy & Boch: leven en genieten in modern design

Tijdloze elegantie, innovatief design en buitengewone kwaliteit: daarvoor staat de naam Villeroy & Boch en dat al sinds het jaar 1748. Op basis van deze traditie ontwikkelen designers en productmanagers collecties en concepten, die de leefomgeving vorm geven. Villeroy & Boch, met hoofdkantoor in Mettlach, Duitsland, telt productiefabrieken in Europese landen, Mexico en Thailand. Het assortiment van Villeroy & Boch bestaat uit artikelen van de divisies Badkamer en Wellness en Tafelcultuur. De unieke producten onderscheiden zich door elegante uitstraling, intuïtieve bedienbaarheid en duurzame kwaliteit. Met 270 jaar aan bedrijfshistorie is Villeroy & Boch vandaag de dag een Europees lifestyle-merk, actief in 125 landen. Henk Kampijon: “Vanuit het Drentse Roden is specifiek Villeroy & Boch Wellness actief vanuit een hypermoderne productiefaciliteit. In Roden vindt de productie van het uitzonderlijke materiaal Quaryl® plaats, dat wordt gebruikt voor het vervaardigen van exclusieve baden en douches.”

 

Opnieuw preferente partner

Villeroy & Boch in Roden is een goede relatie van Unique Lights. Projectleider André Feddema van Unique Lights: “Enkele jaren geleden hebben we een LED project voor hen mogen uitvoeren. Zij zijn een wereldwijde organisatie en hun bedrijfsactiviteiten in Roden vallen onder de Duitse moeder. In hun bedrijfspand in Roden hebben we eerder in een aantal productiehallen LED verlichting aangebracht. Recent hebben we opnieuw grote delen van zowel hun productiehallen als warehousing in Roden voorzien van LED verlichting. Evenals het aanbrengen van LED verlichting in al hun kantoorgebouwen, onder andere het gedeelte waar hun engineering is gehuisvest.”

 

Unique Lights als beste met prestaties, kwaliteit en terugverdientijd

Henk Kampijon: “Wij hebben ons geconformeerd aan ISO 50001. Die geeft ons de opdracht in 2024 een besparing te realiseren van minimaal 15% op onze C02-uitstoot. De invoering van LED verlichting draagt hier substantieel aan bij, dus gaan we fasegewijs over van conventionele verlichting op LED verlichting. Uiteraard stellen we niet alleen duurzaamheideisen aan onze LED verlichting, maar verlangen we ook de allerhoogste lichtkwaliteit. Die hebben onze medewerkers nodig, van kantoor en engineering tot en met productiewerk. Bijzonder om te melden is dat we in ons bedrijf een energieteam hebben, met vertegenwoordigers uit allerlei disciplines, onder leiding van een energiemanager. Dit energieteam heeft meerdere leveranciers voor LED verlichting benaderd. Opnieuw kwam Unique Lights als beste naar voren op de criteria prestaties, kwaliteit en terugverdientijd. Ze hebben voor ons een besparingscalculatie gemaakt. Ook is eerst met een aantal lampen van Unique Lights een pilot gedaan, en die pakte goed uit. De recente vervanging is nog vrij vers, maar de eerste indicaties zijn positief: we liggen met de door Unique Lights voorgerekende besparing op koers.”

 

Eerdere positieve ervaringen

Het Plan van Eisen van Villeroy & Boch voorzag erin dat uiteraard meerdere leveranciers hierop konden inschrijven. Op basis van haar eerdere goede prestaties, zoals beoordeeld door Villeroy & Boch, ontving Unique Lights deze mooie vervolgopdracht. André Feddema: “Ik denk dat de eerdere ervaringen met Unique Lights en ons kennisniveau de doorslag hebben gegeven voor deze tweede opdracht. We hebben een compleet lichtplan meegeleverd dat voldeed aan alle eisen, inclusief engineering én een realistische rendementberekening. Eveneens bleken de ervaringen met de LED verlichting die we in de eerdere fase mochten ophangen positief.”

 

Geen verstoring productieprocessen tijdens vervangingsoperatie

De concrete uitvoering van het recente project heeft Unique Lights uitbesteed aan twee installateurs waarmee al jarenlang een vertrouwensvolle relatie bestaat. Voor de productie en warehousing was dit SPIE Nederland uit Sappemeer en voor de kantoren is gekozen voor Venema uit Peize. Deze installateurs zijn ervaren met LED verlichting en hebben het project conform alle geldende veiligheidsvoorschriften uitgevoerd. De feitelijke vervangingsoperatie voor de LED verlichting is nauw afgestemd met Unique Lights. Henk Kampijon: “Wij produceren sanitairproducten zoals badkuipen en douchevloeren. Van belang is dat onze productie door kan gaan, en dat is allemaal gelukt terwijl de installateurs die Unique Lights had ingeschakeld de feitelijke vervangingsoperatie uitvoerden.” Uiteraard zijn bij deze recente projecten de allerlaatste innovaties en technieken op het gebied van LED verlichting toegepast.
André Feddema: “Daar kunnen opdrachtgevers onder alle omstandigheden op rekenen; wij hebben toegang tot alle innovaties op het gebied van LED verlichting.”

 

Flexibel inspelen op individuele beleving van LED licht

Los van alle gedetailleerde technische voorbereiding, calculaties en uitvoering hebben uiteraard de medewerkers van Villeroy & Boch ook een eigen beleving van het LED licht van Unique Lights. Henk Kampijon: “En die beleving van het nieuwe LED licht kan individueel verschillen. De ene medewerker wilde na het installeren minder LED licht en de ander meer. Daar is door Unique Lights flexibel op ingespeeld. De meeste medewerkers vinden het subliem licht. We hebben een afdeling die op de rol stond om in 2019 naar LED licht over te gaan, maar die waren zó enthousiast dat we de installatie voor hen nu ook naar voren hebben getrokken.” Ten tijde van dit interview was Unique Lights ook druk doende LED verlichting aan te brengen in het Distributie Centrum van Unique Lights. Henk Kampijon: “Goed licht is hier van groot belang om alle logistieke orders goed te laten verlopen.”

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem vrijblijvend contact met ons op.

In trotse samenwerking met onze partners
  • Raytec
  • Dialight
  • ATM lighting
  • Indulite
  • Innolumis
  • Intra Lighting
  • Rubitech
  • Midstream

Op de hoogte blijven

Schrijf u in voor de nieuwsbrief